Ügyeleti díj

Views: 169

Ügyeleti díj, készenléti díj 10.000Ft

A munkavállalót készenlét idejére 20 százalék, ügyelet idejére 40 százalék pótlék illeti meg.

A pótlék mellett ugyanakkor nem jár a munkavállalónak a készenlét, illetve ügyelet idejére rendes munkabér, mivel ezek az időtartamok önmagukban, munkavégzés nélkül nem minősülnek munkaidőnek.

Munkavégzés esetén a munkavégzéssel töltött időszakra a munkavállalót az általános szabályok szerint illet meg pótlék, a rendes munkabérén felül. Tekintettel arra, hogy a készenlét, illetve az ügyelet alatti tényleges munkavégzés mindenképpen a munkaidő-beosztástól eltérő munkavégzés is lesz, így ez rendkívüli munkaidőnek minősül [Mt. 107. § a) pont], és a rendkívüli munkavégzés ellenértékére is feljogosítja a munkavállalót.

Amennyiben az ügyelet alatt teljesített tényleges munkavégzés tartama nem mérhető, úgy a munkavállaló beosztás szerinti napi munkaidejébe az ügyelet teljes tartamát be kell számítani [Mt. 99. § (6) bek.], amire a munkavállalót a rendes munkabérén felül további 50 százalék bérpótlék illeti meg.

Gumiszerelés, javítás 0-24 -ig M30 -as M3 -as autópálya autómentés, gumiszerelés, kerékcsere, személyautó, teherautó, kamion